2021-01-30 12:12:23• hírek • Bede Emőke

Négyen találtak menedékre a Szatmár megyei védett házban

Szatmár megyében 2020 márciusában indult útjára a VENUS – Együtt a biztonságos életért nevű program, mely által a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság a családon belüli erőszak áldozatainak kíván segítséget nyújtani.

A program keretében országszerte 42 védett házat alakítottak ki a családon belüli erőszak elől menekülő nőknek, kik legfeljebb egy éven át, ingyenesen lakhatnak ezen otthonokban. Emellett minden megyében támogató csoportokat hoztak létre e kiszolgáltatott helyzetben levő személyek számára, és ezzel párhuzamosan megadják nekik a pszichológiai, szakmai és jogi tanácsadáson való részvétel lehetőségét is.


A Szatmár megyei védett otthonban jelenleg négyen élnek, kiknek a megyei tanács alárendeltségébe tartozó igazgatóság az ingyenes lakhatáson túl élelmiszerjegyeket és tisztálkodási szereket is biztosít. A támogató csoportba a négy kedvezményezetten túl további 24 fő is jár, és ugyanennyien vesznek részt az egyéni tanácsadásban is, melynek során a bántalmazottak egy pszichológussal, egy szociális asszisztenssel és egy szakmai tanácsadóval is konzultálhatnak.


„Nem kell félnie attól, hogy nyíltan és őszintén beszéljen az önt ért problémákról, hiszen a szakembereinkkel folytatott beszélgetések bizalmasak. Specialistáink a családon belüli erőszak, a nemi diszkrimináció és az embercsempészet áldozatai mellett állnak, célunk pedig, hogy mindenkit támogassunk abba, hogy legyen bátorsága kilépni nehéz helyzetéből” – olvasható a megyei tanács weboldalán közzétett, de a szociális igazgatóság üzenetét tolmácsoló felhívásban.


Amennyiben ön is ilyen helyzetben van, vagy ismer olyat, akinek segítségre lenne szüksége, keresse fel személyesen a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóságot Szatmárnémetiben, a Corvinilor 18. szám alatt, telefonon a 0261-768 830-as számon vagy e-mailben, a  secretariat@dgaspcsm.ro címen.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: